Politika kolačića

Što su „kolačići“

Kolačići, poznati i kao “cookies“, su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na uređaju (računalo, pametni telefon, tablet itd.) korisnika prilikom posjete web stranici. Ovi kolačići omogućuju web stranicama da pamte određene informacije o korisnicima, čime se poboljšava njihovo iskustvo pregledavanja. Kolačići se često koriste za razne svrhe, uključujući praćenje korisničkih preferencija, analizu ponašanja korisnika, poboljšanje performansi web stranica te pružanje personaliziranog iskustva.

Svrha prikupljanja kolačića

Kolačići na ovoj web stranici se koriste za analizu ponašanja korisnika radi poboljšanja njezinog sadržaja i funkcionalnosti.

Vrste kolačića koje se prikupljaju

Web stranica republic.com.hr prikuplja nužne kolačiće kako bi se internetska stranica ispravno prikazivala na uređajima posjetitelja.

Web stranica republic.com.hr prikuplja analitičke kolačiće koji se koriste za razumijevanje načina  na koji posjetitelji komuniciraju sa internetskom stranicom.

Analitički kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji korisnici koriste web stranicu, uključujući broj posjeta, vrijeme provedeno na stranici i ponašanje korisnika. Ovi kolačići pomažu vlasnicima web stranica u analizi podataka kako bi bolje razumjeli kako se web stranica koristi i kako je moguće poboljšati korisničko iskustvo.

Spremanje kolačića

Kolačići se brišu automatski nakon godine dana ili onda kada je značajno izmijenjena politika kolačića.