Uz pomoć Republica ostvareno 2M EUR za sufinanciranje investicija u zaleđu

Odlične vijesti stižu iz Mostara u kojem je nedavno odobren projekt SUSTOUR “Sustainable tourism for local development” u okviru Interreg VI-A IPA Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2021-2027. Republic d.o.o. je bila angažirana za razvoj i prijavu projektnog prijedloga u suradnji s Gradom Drnišem kao vodećim partnerom u partnerstvu s Turističkom organizacijom Herceg Novi iz Crne Gore, Šibensko-kninskom županijom te Županijom Zapadnohercegovačkom iz Bosne i Hercegovine.

SUSTOUR je svojevrsni nastavak uspješnog prekograničnog projekta ADRIATIC CANNYONING, a cilj mu je poticanje održivog ekonomskog razvoja, socijalne integracije i inovacija kroz valorizaciju kulturne baštine i promicanje održivih turističkih aktivnosti u jadranskom zaleđu.

Grad Drniš kroz projekt provodi niz aktivnosti usmjerenih na  revitalizaciju kulturne baštine, uključujući postavljanje mlinskih pogona u Staroj mlinici, multimedijalnih sadržaja, digitalizaciju i organizaciju raznih događanja.

U projektu će se intenzivno raditi na promicanju i organiziranju autentičnih agroturističkih i kulturnih događanja za dobrobit razvoja cjelogodišnjeg turizma u suradnji sa partnerima, kao i organizacija edukativnih događanja za turističke djelatnike iz ciljanog prekograničnog područja.

Također se planira uspostava registra baštine, provedba valorizacije baštine i kartiranje materijalne i nematerijalne baštine u Županiji Zapadnohercegovačkoj te uspostava nove posjetiteljske infrastrukture i atrakcija u Drnišu i Herceg Novom.

Više informacija o samom projektu možete pogledati na sljedećem linku, a gradu Drnišu i partnerima iskrene čestitke!