Nagrađen Kninski muzej: „Zlatna boula“ kao potvrda dosadašnjeg rada

Kninski muzej Knin nagrađen je nagradom TZ Šibensko-kninske županije „Zlatna boula“ za doprinos kulturnoj ponudi i očuvanju baštine. Ravnatelju muzeja, g. Anti Šimiću nagradu su uručili župan dr. sc. Marko Jelić i direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije mr. sc. Krešimir Šakić.

Zadovoljni smo jer smo uspješno okončali ovu godinu, a već se pripremamo za nadolazeću turističku sezonu. Čestitke svim nagrađenima! Ova nagrada je priznanje za njihove iznimne uspjehe, kao i za rad i trud uložen u promociju turizma naše županije, općina i gradova. Istovremeno, to je i priznanje za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine i gostoljubivosti naših ljudi. – izjavio je župan Jelić.

Kninski muzej upravlja Kninskom tvrđavom koja već drugu godinu zaredom bilježi značajan porast posjetitelja, a ove godine će se obogatiti i novim sadržajima u vidu novog interpretacijskog centra na Gornjem gradu te početne stanice za zipline na Donjem gradu.

Još u listopadu, tim iz tvrtke Republic je održao edukaciju i panel raspravu pod nazivom „2KD: Kulturna dobra za korak dalje“ u gradu Kninu. Tom prilikom, razgovarali smo sa stručnjacima iz Šibenika, Klisa i Karlovca o potencijalima grada Knina, ističući kako taj grad polako, ali sigurno zauzima istaknutu ulogu na hrvatskoj kulturnoj i turističkoj sceni. Tvrtka Republic je u okviru projekta uređenja kninske tvrđave bila zadužena za izradu plana upravljanja Kninskom tvrđavom u nadolazećem razdoblju, s posebnim naglaskom na razvoj manifestacija i događanja.

Ova nagrada predstavlja samo početak turističkog pozicioniranja Kninske tvrđave, a Kninski muzej se s pravom može ponositi s novom titulom. Na nama ostaje samo da pratimo daljnji razvoj drugog najvećeg grada u Šibensko-kninskoj županiji te da podržimo inicijative koje doprinose očuvanju kulturne baštine i razvoju turizma u regiji.